SAB, “SAB’ırla Anadolu Yollarında” ANLAYIŞI İLE BU DEFA KONYA’DAYDIK. 

”SABırla Anadolu Yollarında”  sloganı ile başlattığımız bölgesel bilgilendirme toplantılarımızın bu sefer ki adresi ANADOLU’NUN HOŞGÖRÜ DİYARI KONYA idi. 

SAB Sigorta Acenteleri Derneği’nin Konya Ticaret Odası ile birlikte organize ettiği bölgesel bilgilendirme toplantısı 14 Kasım 2009 Cumartesi günü saat: 13.30'da Dedeman Otelinin Toplantı salonunda; Konya, Karaman, Aksaray, Kayseri, Ankara, Nevşehir, Erzurum ve İstanbul’dan gelen sigorta acentelerinin yoğun katılımı gerçekleşti.

Salonunun koltuklarının tamamen dolduğu, sonradan sandalyelerin ilave edildiği bu toplantıya tahminlerin üzerinde ve toplamda 350 civarında meslektaşımızın katılımı son derece memnuniyet vericiydi.

“Sabırla Anadolu Yollarında” sloganı ile başladığımız bu yolculuğumuzda önce, Erzurum’la başlattığımız, sonrasında Kayseri, Edirne ve Konya’da gerçekleştirdiğimiz ve ülkemizin üç bölgesinde çok önemli toplantılar yapılmıştır. Yapılan toplantılara, o illerde bulunan Sigorta Acentelerine ilave olarak, çevre illerden gelen Sigorta Acenteleri ile ülke genelinde bölgesel büyük bir kitleye ulaşıldığı tespit edilmiştir. 

Bugün, ülkemizin hoşgörü diyarı Konya’dayız. SAB Sigorta Acenteleri Derneği’nin Konya Ticaret Odası ile birlikte organize ettiği bölgesel bilgilendirme toplantısında T.C. Başbakanlık Hazine Müsteşarlığı Sigortacılık Genel Müdürü Sayın Dr. Ahmet GENÇ ile Risk Yöneticisi Koçu Sayın Tanfer DİNLER konuşmacı olarak katıldı. Toplantıyı SAB Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Ayşe KILIÇ yönetti.

Sayın Bekir Sonuvar’ın önderliğinde, Konya İli Delegeleri; Sayın Bayram Can, Sayın Rafet Bircan, Sayın Yaşar Taylan, Sayın Mehmet Zeki Üçpınar, Sayın Kemal Kocaman, Sayın Ayşe Eren, Sayın Ertan Korkmaz ve Konya Ticaret Odası Meslek Komitesi Başkanı Sayın Nuri Görgülügil salondaydı. Ayrıca Aviva Sigorta Bölge Müdürü Sayın Ömer İlhan, Güneş Sigorta Bölge Müdürü Sayın İsmail Hakkı Çoban ve diğer muhtelif sigorta şirketlerinin temsilcileri ile Sigortacı Gazetesi Genel Koordinatörü Sayın Meral ÖZTÜRK protokoldeydi.

Ar-Ge Komisyonu Başkanımız Sayın Doğan ŞEN’in yapmış olduğu hoş geldiniz konuşması sonrasında, toplantının açılış konuşmasını yapması için Konya Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Hüseyin ÜZÜLMEZ’i kürsüye davet etti. 

Sayın ÜZÜLMEZ konuşmasında:

- "Dünyada ve ülkemizde sigortacılığın günümüzde ki önemini ve 5684 sayılı Sigortacılık Kanunu ile sektör adına olumlu gelişmeler olduğunu ve daha da olacağını vurguladı. Ayrıca, Konya’da böyle bir toplantı organize edilmesinden duyduğu mutluluğu ifade etti.”

Sayın Hüseyin ÜZÜLMEZ, yaptığı konuşmanın sonunda SAB’a, konuşmacılara destek ve katkılarından dolayı teşekkür ederek sözlerini bitirdi.

Daha sonra SAB Başkanı, Sayın Ayşe Kılıç, yaptığı sunumunda;

Kazların “V” şeklinde ki uçuşları ve neden böyle uçtuklarını anlatarak, çıkardığı kıssadan hisseler ile mesleki örgütlenmenin önemine değindi.
“V" şeklinde uçulduğunda, uçan her kuşun kanat çırpışıyla, arkasındaki kuş için onu kaldıran bir hava akımı yaratırmış. Böylece "V" şeklinde bir formasyonda uçan kaz grubu, birbirlerinin kanat çırpışları sonucu ortaya çıkan hava akımını kullanarak uçuş menzillerini % 70 oranında uzatırlarmış. Yani tek başına gidebilecekleri maksimum yolu grup halinde neredeyse ikiye katlıyorlarmış.”

 Diyerek şöyle bir kıssadan hisseye ulaştı;

Belli bir hedefi olan ve buna ulaşmak için bir araya gelen insanlar, birlikte hareket ederek hedeflerine daha kolay ve çabuk erişirler.
Bir diğer örmekte ise; Bir kaz, "V" grubunda ki uçuştan çıktığı anda uçmakta güçlük çeker. Çünkü diğer kuşların yarattığı hava akımının dışında kalmış olur. Bunun sonucunda, genellikle gruba geri döner ve yoluna grupla devam eder.

Buradan çıkarılan kıssadan hisse;

Aklın yolu birdir dersek, bizimle aynı yöne gidenlerle bilgi alışverişini ve işbirliğini sürekli kılarız.

Verdiği üçüncü örnekte;

"V" grubunun başında giden kaz hiç bir hava akımından yararlanamamaktadır. Bu yüzden diğerlerine oranla daha çabuk yorulur. Bu durumda en arkaya geçer ve bu defa hemen arkasındaki kaz lider konumuna geçmektedir. Bu değişim sürekli yapılır; böylece her kaz, grubun her noktasında yer almaktadır.

Bu örnekten çıkarılan kıssadan hisse:

Yaptığınız her işi, yeri ve zamanı geldiğinde başkasına bırakmak gerektiğini peşinen bilmek gerekir. 

Verdiği son örnekte ise;

Uçuş hızı yavaşlarsa gerideki kuşlar, daha hızlı gitmek üzere öndekileri bağırarak uyarırlar. 


Bu son örnekten çıkardığımız kıssadan hisse ise;

İlerlemek ve yol almak için bazen başkalarının uyarılarına gereksinim duyarız. Bundan alınmamalı, tam aksine, bu şekilde gelen samimi uyarıları sevinç ve takdirle karşılamalıyız. ‘

‘SEKTÖRÜN TÜM TARAFLARIYLA, AHENK İÇİNDE BİRLİKTE ÇALIŞMAK ARZUSUNDAYIZ’

Diyerek sözlerini tamamlayan Sayın KILIÇ, T.C. BAŞBAKANLIK Hazine Müsteşarlığı Sigortacılık Genel Müdürü Sayın Dr. Ahmet GENÇ’i konuşmasını yapmak üzere kürsüye davet etti. 

5684 sayılı Sigortacılık Kanunu’nun getirdiği yeni düzenlemeler;

Toplantının gündemi gereği, T.C. Hazine Müsteşarlığı Sigortacılık Genel Müdürü Sayın Dr. Ahmet GENÇ 5684 Sayılı Sigortacılık Kanunu’nun getirdiği yeni düzenlemeler ve son gelişmeler konusunda yaptığı konuşmayı tüm katılımcılar büyük bir ilgi ile izlediler.

Acentelerin sordukları soruları, titizlikle dinleyen Sayın GENÇ, konukların tüm sorularını cevapladı.

SAB – Halk Bankası işbirliği;
SAB olarak oluşturulan “SAB – Halk Bankası işbirliği”  konusunu ise SAB Merkez Yönetim Kurulu Komisyon Başkanı Sayın Behçet Kemal TURCAN yapılan anlaşmanın tüm detaylarını anlatması sonrası SAB Sigorta Acenteleri Derneği olarak asli görevlerinden birinin,  Türkiye’deki tüm meslektaşlarımızın giderlerini azaltmak için yeni projeleri hayata geçirmek olduğunu ifade etti.

Risk Yönetim Koçu’ndan, Risk Yöneticilerine farklı bir bakış;
Verilen kısa bir aradan sonra, Toplantının son bölümünde ise;

Sayın Tanfer DİNLER’in konuşmasında son derece ilginç ifade ve yorumları ile sunduğu “ Risk Yönetimine farklı bir bakış” konu başlıklı konuşmasında konuklar “Farkındalığın, Farkına Vardılar”.

Toplantı sırasında, yapılan tören ile, SAB Yönetim Kurulu Başkanı, Konuşmacılara günün anısına plaket takdiminde bulundu.

Bilgilendirme toplantısı, hoşgörünün diyarındaki tüm meslektaşlarımızın alkışları ile son buldu.

SAB’ın ikramı olan Akşam yemeğinde, toplantıda bulunan meslektaşlarımızın yoğun katılımıyla ve bu güzel günün sonunda yeni dostlukların temelleri atılarak bir toplantı daha tamamlandı  

.

     

DİĞER İÇERİKLER
  • Sigortacılığın Geleceğinde Dağıtım Kanalları paneli
  • Dumlupınar Üniversitesi İle İşbirliği Protokolü İmzalandı
  • Sigortacılıkta Kadın Emeğinin yeri Paneli
  • Kadın Emeğinin Sigorta Sektöründeki Yeri Ve Önemi
  • Türkiyenin deprem gerçeği ve Zorunlu Deprem Sigortasının gelişimi paneli
  • Cumhuriyet Üniversitesinden Deprem Araç ve Karşılaşılan Sorunlar Paneli
  • Sigortacılık Kanununun bazı maddelerinde değişiklik
  • Birliğe Çağrı Platformu Van da
  • Van Depremi felaketine karşı yardımlarınız için...
  • Sigortacılık Bilinçlendirme ve Tanıtım Stratejisi
  • Sigorta Acenteleri Yönetmelik Taslağı Yayınlandı
  • Portföy Mülkiyeti Hakkında SAB Görüşleri
  • Sigortacılık Haftasında Elazığ da Sektör Buluşması
  • SAB, Sigortacılık Haftası Etkinliğinde Elazığ'da
  • Tema-Sab İşbirliği
  • SAB Türk Müziği Korosu 2.Bahar Konseri Alkışa Doydu
  • Acente Sözleşmelerinin Sonlandırılmasına ilişkin SAB
  • SAB Türk Müziği Korosu 2.Bahar Konserini Veriyor
  • Mustafa SU, TSRŞB yeni Başkanı oldu
  • SAB YENİ ADRESİNE TAŞINDI
  • SAB - SİVAS Cumhuriyet Üniversitesi Paneli 9 ekim 2010
  • SAB-SADER Paneli Ankara 15 mayıs 2010
  • SAB Korosu 1.Türk Müziği Konseri 20 mayıs 2010
  • SAB Çanakkale'de Destan Yazdı 11 mayıs 2010
  • SAB Elazığ bilgilendirme toplantısı 10 nisan 2010
  • SAB Keban Barajında 11 nisan 2010
  • SAB Elazığ'da depremzedeleri ziyaret etti 11 nisan 2010
  • SAB " Fiyat Rekabetinin Sektöre ve Acentelere Etkileri" paneli 3 mart 2010
  • SAB TÜRKİYE ZİRVESİ - ANTALYA 4-6 aralık 2009
  • SAB, “SAB’ırla Anadolu Yollarında Konya 14 kasım 2009
  • SABırla Anadolu Yollarında Edirne 24 ekim 2009
  • SABırla Anadolu Yollarında kayseri-10 ekim 2009
  • SAB Erzurum paneli 12.eylül .2009
  • SAB Türkiye Zirvesi - Konya 15-17 kasım 2008
  • sab istanbul paneli 24 nisan 2008
  • SAB Ankara Paneli - 27 Mart 2008
  • SAB Bursa Paneli - 14 Mart 2008
  • SAB & İstanbul Barosu ortak paneli 17 mart 2008
  • SAB Süper Aile yarışmasına katıldı
  • sab eskişehir paneli 20 şubat 2008
  • sab Çorlu paneli 13 şubat 2008
  • sab sakarya paneli 6 şubat 2008
  • sab erzurum paneli 26 ocak 2008
  • Bolu Paneli 9 ocak 2008
  • SAB kapadokya turkiye zirvesi
  • kayseri paneli
  • SAB BAHÇEŞEHİR ÜNİVERSİTESİ ORTAK PANELİ