SAB Bursa Paneli - 14 Mart 2008
SAB Sigorta Acenteleri Birliği Derneği, Bursa’da Kervan Saray Otelde, gerçekleştirmiş olduğu panelde Hazine Yetkilileri ile Şirket, Eksper ve Sigorta Acentelerini yine bir araya getirdi.
İstanbul’dan, Ankara’dan, Bolu’dan, Eskişehir’den, Adapazarı’ndan, Kocaeli’nden, Erzurum’dan, Düzce’den ve Bursa’dan 350’nin üzerinde Sigorta Acentesi meslektaşımızın katıldığı panelde Sigorta Sektörünün tüm güncel konuları ele alındı.
Panele Hazineden Sigortacılık Genel Müdürü Sayın Ahmet GENÇ, Hayat dışı Sigortalar ve Mevzuat Dairesinde görevli Şube Müdürü Sayın Serkan SİLAHŞÖR, Motorlu Taşıtlar ve Zorunlu Sigortalar Şube Müdürü Sayın Gökhan KARASU, Stratejik Planlama ve Sigortalı Şikayetleri Daire Başkanı Sayın Seyfi DÖM ile bu önemli panelin sponsoru Anadolu Sigorta Şirketi’nin Genel Müdürü Sayın Mustafa Ali SU panele konuşmacı olarak katıldı.
Paneli SAB Başkanı Sayın Ayşe KARABULUT KILIÇ büyük bir titizlikle yönetti.
Ayrıca, Anadolu Sigorta Şirketi Genel Müdür Yardımcıları Sayın Musa ÜLKEN, Sayın Tahsin ERDOĞAN ile Sayın Efe GÜNDEŞ ve Acenteler Müdürü Sayın Macit Bal, Bursa Bölge Müdürü Sayın Nail KETENCİ ile Bölge Müdür Yardımcısı Sayın Mustafa KENARLI, Genel Sigorta Bölge Müdürü Sayın Süleyman AKÇINAR, Ray Sigorta Bölge Müdürü Sayın Cüneyt ÖZDEN, Ak Sigorta Bölge Müdürü Sayın Murat ÖZER, HDI Sigorta Bölge Müdürü Sayın Berrin SADIKOĞLU, Hür Sigorta Bölge Müdürü Sayın Hasan YÜNTEM ile Güneş Sigorta Bölge Müdür Yardımcısı Sayın Murat AYDANER panelin diğer konukları idi.
SAB Sigorta Acenteleri Birliği Derneği Bursa Kervan Saray Otelde yaptığı bu panel ile Hazine Yetkililerini, Şirket, Eksper ve Sigorta Acentelerini bir araya getirerek yine mesleki bir gündem yarattı.
Bursa’lı Sigorta Acentesi Sayın Cem KARSLIOĞLU’nun açılış konuşması sonrası kürsüye davet edilen İTO Sigortacılık Meslek Komitesi Başkanı ve SAB Yönetim Kurulu üyesi Sayın Levent KORKUT, Sigorta Acenteliğinin dününü, bugününü ve gelecekte olması gereken hususları ve sektörün diğer güncel konularına değindi.
Daha sonra 5684 sayılı Sigortacılık Kanununun yasalaşması sonrası gelişmeleri ve Sigorta Acenteleri Yönetmeliği Taslağı’nı yapılması gereken konuları Sigortacılık Genel Müdürü Sayın Ahmet GENÇ yaptığı konuşmada dile getirdi.
01.03.2008 tarihinde devreye giren sektörün yeni uygulaması Bilgilendirme Yönetmeliği Konusunu da Hazineden Mevzuat Dairesi Şube Müdürü Sayın Serkan SİLAHŞÖR ve 01.Nisan’dan itibaren devreye girecek olan yeni Kaza Tespit Tutanağı konusunu, Sigortacılık Genel Müdürlüğü Motorlu Taşıtlar ve Zorunlu Sigortalar Dairesi Şube Müdürü Sayın Gökhan KARASU konuşmalarında yalnız maddi hasarlı trafik kazalarında taraflarca doldurulacak tespit tutanağı hakkındaki Hazine Müsteşarlığı Genelgesi ve işleyişine ilişkin olarak meslektaşlarımızı aydınlattı.
Sektörün önemli organlarının katıldığı ve sorunlarımızın dile getirildiği panelde, bütün iletilen şikayetleri büyük bir dikkatle dinleyerek not alan, Stratejik Planlama ve Sigortalı Şikayetleri Daire Başkanı Sayın Seyfi DÖM’de dikkati çeken diğer önemli bir husustu.
Panelistlerden Anadolu Sigorta Genel Müdürü Sayın Mustafa Ali SU ise Acenteler Yönetmeliği Taslağını, tüm sorunları ve güncel konuları tüm ayrıntıları ile dile getirdi.
Ayrıca Panelin son bölümünde sektöre gelen bu yenilikler ve değişikliklerden duyulan muhtelif rahatsızlıkların dile getirilmesi ve sonrasında da sorulan sorular ile yetkililerinden yanıtları istendi.
Panelist olarak katılan Hazinenin ve Sigorta Sektörünün yetkilileri ise büyük bir titizlik ve samimiyet içerisinde sorulan sorulara yanıtlarını verdi.
Meslektaşlarımızın ısrarla konuların tüm ayrıntılarını ve detaylarını öğrenmek amacıyla son bölümdeki soru cevap bölümü uzaması nedeniyle uzayan panelin devamında yenen yemekte, yine panel konusu konular yemekte bütün gece masalarda meslektaşlarımız tarafından dile getirildi. 

