SAB YAŞAM BOYU EĞİTİM SEFERBERLİĞİNİ BAŞLATTI 

2011’i eğitim seferberliğine başlangıç yılı ilan eden SAB, eğitimle ilgili bu projesini uygulamaya geçirdi.

12-13 Şubat’ta Bahçeşehir Üniversitesi Şişli Kampüsü’nde başlayan ‘Acente Personel Eğitimi’nin açılış konuşmalarını Okul Müdürü Azize Gökmen ve SAB Başkanı Ayşe Kılıç yaptı.

Sigorta acentelerinin ekonomik yönden güçlü ve karlı birer kurumun yöneticisi olmalarını sağlayacak projelerle yapısal değişim sürecine girdiklerini belirten SAB Başkanı Ayşe Kılıç “Bu işin can damarı eğitimdir” dedi.

Özellikle SEGEM’ in aktif uygulamaları başladıktan sonra sektörün eğitime bakış açısının değişmeye başlamasını “sevindirici” olarak değerlendiren Kılıç şunları söyledi: “SABırla Anadolu Yollarında’ projesinin ardından “Sektörel Bilgi Paylaşım Projeleri” tanıtım, bilgilendirme, bilinçlendirmeye yönelik yaygın eğitimin ilk adımlarıydı.

2011 yılında yeni hazırladığımız sürdürülebilir ‘Yaşam Boyu Eğitim’ projelerimizi temele yönelttik. Öncelikle acente yanında çalışan personele yönelik ‘özel eğitimlerle’ programları uygulamaya koyduk.”

‘PERSONEL DONANIMLI OLMALI’

“Çünkü temelde tüketicinin bilinçlenmesi ve riskini doğru biçimde teminat altına alması için kapısını çalacağı acente personelinin her yönden çok iyi ve donanımlı olması gerektiğine inanıyoruz” diyen Ayşe Kılıç şöyle devam etti: “Sektörün gülen yüzü acente olduğuna göre acentenin gülen yüzü de birlikte çalıştığı personelidir. Bu kişiler sadece acentedeki teknik eleman olmayabilir, görevli bir yönetici, pazarlama uzmanı veya tahsilatçıda olabilir. SAB olarak tüm çalışanlarımızın bireysel olarak gelişmesi, teknik bilgilere sahip ekip çalışmasına motive tam donanımlı bir insan olması için çok özel eğitimlerden geçiriyoruz.”

SAB Başkanı, verilen eğitimin “Neden çok özel” olduğu konusunda da şu değerlendirmeyi yaptı: “Acente personeline verilen eğitimin programı ‘çok özel.’ Birer hafta arayla iki hafta sonu ikişer gün olarak uygulanıyor. Birinci hafta sonu verilen ‘Temel eğitim’in konusu ‘Farkındalık ve Bireysel Gelişim.’ Hepimizin bildiği gibi Türkiye’nin tanınmış bireysel gelişim uzmanları tarafından sigorta şirketleri personeline veya acentelere bu eğitimler veriliyor. Bu eğitimlerin sonuçlarını analiz ettiğimizde eğitmenlerin, risk yöneticilerinin bireysel ve kurumsal sorunlarını ve çözümlerini bilmediğinden yeterli faydanın sağlanamadığını ve düşünce gücünden yararlanabilen çözüm odaklı gelişimin sağlanamadığını belirledik. Bu gelişimi iki saate sığdırılmış, daha sonrada hoş bir seda olarak kalmış bir eğitim olmaktan çıkardık. Bu programda personele ‘risk yöneticileri için özel farkındalık ve bireysel gelişim eğitimi’ veriyoruz. Onun için program özel.” ‘HOCALARIMIZ DA ÇOK ÖZEL’ Bu eğitimi veren hocaların da özel olduğunu vurgulayan Ayşe Kılıç, “Çünkü hem risk yöneticisi hem eğitmen hem de bireysel gelişim uzmanı özelliklerini çok güzel harmanlayan Tanfer Dinler hocamızla yürüttüğümüz bu eğitimlerin sonuçları çok etkili ve çok kalıcı. Temel eğitimin diğer özelliği de personelimizie zaman ve ekip yönetimi, iletişim ve doküman yönetiminin yer aldığı ‘büro yönetimi’ konusunda etkili bilgiler veriliyor olması. Amacımız personelin büro yönetimi bilgilerini geliştirerek büro içindeki boşa geçen zamanlarını minimize ederek pazarlama, satış ve satış sonrası hizmetlere daha fazla zaman ayırmalarını sağlamaktır” diye konuştu.

İKİNCİ HAFTA ‘GELİŞTİRME EĞİTİMİ’

Eğitime katılan personelin ikinci hafta sonunda “Geliştirme Eğitimi”ne katıldığını belirten Kılıç, “Risk yönetimi ve sigortacılığa ayrılan bu program konu içerikleri ve hocaları da özel. Personele verilmesi gereken konular ayrı ayrı belirlenerek, hazırlanan program bir disiplin içinde uygulamalı örneklerle sunuluyor” dedi.

SAB Başkanı Kılıç eğitimin içeriği konusunda şunları söyledi: “Tanfer Dinler’in risk yönetimi ve sigortaya girişle başlayan eğitim, sektörün çok özel isimlerinden Faruk Ömrüuzak’ın sigorta uygulamalarına ilişkin engin teknik bilgi ve deneyimlerini personelle paylaşarak sürdürülüyor. Her iki hocamızın 22 yıldır İstanbul Üniversitesi’nde ders verdiği ve aynı zamanda SAB’ın protokol imzaladığı Bahçeşehir Üniversitesi’nin de hocaları olduğunu unutmayalım. Bu ikilinin sağladığı sinerjinin Bahçeşehir Üniversitesi’nin 25’er kişilik akıllı sınıflarında gerçekleştiği dikkate alındığında, sektörde en başarılı eğitimi verdiğimizi söylersek abartmış olmayız.

Eğitim sonunda başarılı katılımcılara Bahçeşehir Üniversitesi tarafından sertifikası veriliyor.